TIS-Analyysi – Temptation Island Suomen 9. kausi antaa paljon pohdittavaa katsojille

[FSM_featured_image size=large]

Temptation Island Suomen 9. kausi on saatu pakettiin ja nyt on aika tehdä pieni analyysi kaudesta. Kausi on selvästi parempi kuin 8. kausi, jossa casting ei ehkä onnistunut parhaalla tavalla leikkauksen kanssa. Tällä kaudella on hieman enemmän syvyyttä, mutta osa asioista on esitetty turhan yksinkertaisena.

Lue myös: Temptation Islandin 9. kauden parit julki!

Ensimmäisenä on pakko nostaa esille kauden kontenttipariskunta eli Anna ja VP. Heidän lähtökohdat suhteeseen ovat hyvin erilaiset kuin muilla pareilla – heillä seksi muiden kanssa on sallittua, jos sitä kautta voi saada jotain, mitä suhteessa ei muuten toinen osapuoli voi toteuttaa. Tämä on aiheuttanut etenkin Jodelissa paljon väärinkäsityksiä, mitä on onneksi moderoitu huomattavasti paremmin kuin mitä tehtiin 6. kaudella avoimen suhteen kohdalla.

Annalla ja VP:llä ei ole varsinaista avointa suhdetta, vaan oma klikki, jota ei tarvitse tarkemmin määritellä. Tämä on hyvä asenne suhteeseen kuin suhteeseen. Molemmat kunnioittavat toisiaan ja kuuntelevat toistensa mielipiteitä sekä kunnioittavat toisen haluja ja toiveita. Rajat eivät ole veteen piirretty viiva ja kuten Anna sanoikin jossain kohtaa, he molemmat saavat määrätä omasta seksuaalisuudestaan ja kumpikaan ei omista toista. Usein heteronormatiivisissa suhteissa yksilöitä rajoitetaan valtavasti, kun aiemmin vapaa yksilö ei saakaan enää täysin määrätä itsenäisesti seksuaalisuudestaan. Tämä pari pistää pohtimaan, voisiko samanlainen klikki toimia kenties muillakin.

Mainos


[adrotate banner=”100″]

Etenkin heidän tapansa puhua asiasta (ainakin tv-editoinnin perusteella) on erittäin kypsä. Toisen tekemiset ei ole itseltä pois ja molemmat korostavat, kuinka toisen onnellisuus on tärkeää. Rivien välistä voi lukea, että samalla toteutuu oma onnellisuus. Ainoa miinus parin kohdalla on Annan kohdalla jatkuvasti ylikorostunut puhe seksistä ja seksuaalisuudesta, mutta sekin mennee leikkauksen piikkiin – hankala kuvitella, että Anna puhuisi 12 tuntia päivässä pelkästä seksistä ja sen takia jaksoon mahtuisi 4-5 minuuttia seksikeskustelua. Tällainen kuva on vain haluttu antaa. VP vastaavasti ei puhu kuin joku ”alistettu reppana”, kuten jotkut Jodelissa väittävät, vaan hän puhuu erittäin kypsästi ajatuksistaan ja kauniisti heidän suhteestaan. VP on selvästi ymmärtänyt mihin lähtee.

Toinen editointiongelma parin kohdalla on syntynyt, kun puhuttiin, että ”Anna sanoi että suhde auki tai ero”. Tuskin tällä on tarkoitettu sitä, että VP on pakotettu mukaan johonkin, mitä hän ei halua. VP kertoi, että asiasta puhuttiin pitkään ja ajatus kypsyi kohtuu nopeasti. VP:llä on tahto jatkaa suhteessa, vaikka rajat muuttuivat. Sama tilanne voisi tapahtua ”normaalissa” suhteessakin; toinen kumppani sanoo, että jos juominen ei lopu, tulee ero. Silloin se joka lopettaa alkoholinkäytön ei kuitenkaan ole muiden silmissä reppana tai pakotettu jatkamaan. Rakkaus on myös valintoja.

Lue myös: Life Of Sane – Hahmoja ja tunteita

Kaikki hahmot luotiin leikkauksilla

Samanlaisia kärjistyksiä löytyi muistakin pareista. Mirkun hahmoon kuului vahvasti se, että hän on ”mustasukkainen” jatkuvasti. Tätäkin on varmasti muokattu leikkauksilla ja hän tuskin puhui koko ajan mustasukkaisuudesta. Mikan ja Pepsun tarina jäi vähän epäselväksi, kun Mikan hahmo oli mököttävä mörökölli. Todellisuudessa Mika ja Pepsu puhuivat paljon kameroiden takana, mikä näkyi pariskunnan kemioista.

Mainos

[adrotate group=9]

Yksi pahin kärjistys oli Sonyan ja Nicon tarina, jossa Sonya ja Nico muka hengasivat koko ajan keskenään. Mutta esimerkiksi ekstrasta voitiin nähdä, että Sonya ja Esa hengasivat keskenään kesken miesten tekemien pilojen ja Nicoa ei pätkässä nähty. Todellisuus on yleensä siis hyvin erilainen, kuin mitä yhteen jaksoon voidaan ahtaa. Tämä tulisi katsojienkin muistaa.

Jätä kommentti tai älä jätä..

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s